Fejbőrkezelések

Hajgyógyászat, fejbőr betegségek

Hajzsírosodás

A túlzott mennyiségű zsír sok negatív hatást von maga után: hajhullást, mikróbák és gombák megtelepedését, a fiziológiai pH érték elmozdulását. A zsírosodás gátolja a hajhagyma oxigén ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás. Az ORising a zsírtúltermelődést specifikált anyagokkal állítja meg, melyek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A szőrszálakra erős hatással vannak a különféle hormonok, de a hajra legerősebben a női hormonok hatnak. Ezért van kevesebb nőnek vékony haja, mint férfinak. Más adatok azt bizonyítják, hogy a női haj gyorsabban nő. A zsírosodásért a férfi hormonok a felelősek, ezért a gyerekeknek nem is zsírosodik a hajuk. Zsíros haj kamaszkorban Ez egy természetes jelenség, a faggyútermelés ilyenkor intenzívebb. Az életvitel, étkezés, mozgás, stb. átgondolásával és megfelelő hajkészítmény használatával egyensúlyban tartható.

– (folyékony zsírosodás)

A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír nem csak a szőrtüszőbe, hanem a száli részre is szétterül. A hajszál zsíros, szagos, nehéz. A fejbőrön mivel nagyobb mennyiségben és folyékonyabb állapotban van jelen a faggyú, ezáltal a fejbőrről a savköpeny takaró egy részét és ph-ját nem képes biztosítani és így visszatapad a felhám rétegeibe, ami viszkető hajhullást, fejbőr viszketést eredményez.

-(faggyúsodás)

A sebohrea nem csak esztétikai probléma. Viselőjének a látványon túl más kellemetlenségeket is okozhat. A betegség kialakulása alapvetően alkati tényezőktől, genetikai adottságoktól függ. A pubertáskor után mindkét nemnél egyaránt előfordulhat. A túlzott faggyyú termelődés,komoly gondokat okoz a tüszőben,elzárja az oxigén útját, anyagcsere zavar léphet fel,innentől kezdve,a hajritkulás hátterében akár ez a probléma is állhat.

Igen hajritkulás,mert itt hullást nem igen tapasztalunk,csak először a tartása romlik,minősége változik,majd azt tapasztaljuk,hogy kevesebb a hajunk.

SEBORRHEÁS DERMATITISZ:

A seborrheás elváltozások elsősorban az arc, a dekoltázs, a hát felső részére és a hajas fejbőr területére lokalizálódnak. A seborrheások egyébiránt hajlamosak a hajzsírosodásra, a hajkorpásodásra, időnként duzzadt pattanások (acne tipusú) jelennek meg a bőrükön, illetve kialakulhat náluk seborrheás dermatitis (bőrgyulladás) is. Súlyosabb esetben a tünetek szóródhatnak az arc és test területeire is.

A betegség szaporodási tendenciája olyan mértékű,hogy 10 év alatt az arány teljesen megfordult,ma már 10-ből 9 eset seborrheás dermatitisz a korpásodás miatt bejelentkezők közül!10% helyett 90%! Megrendítő,főképpen azért,mert az emberek még ilyen aránynál sem tudnak szinte semmit erről a betegségről,nemhogy a kezelési lehetőségeiről.Azért írom,hogy a kezelési lehetőségeiről és nem a gyógyítási lehetőségeiről,mert ráadásul nem gyógyítható!Ahhoz,hogy értsék,inkább nézzük az alapjaitól a betegséget.A seborrheás dermatitisz genetikailag kódolt minden emberben,mint a herpesz vírusok,vagy a pikkelysömör(psoriazis) is.Ezek nem elkapható,hanem aktíválódó betegségek.Ha egyszer aktiválja bármelyik genetikai betegségünket a szervezetünk,onnantól már a testünk aktív részévé válik,aminek tünetei hol aktívak,hol passzívak,azaz ezeknek a betegségeknek van nyugalmi,tünetmentes időszaka,vagy erős,fájdalmas,gyulladt(v.irritált) tünetű időszaka is.Pl. ha egyszer már volt herpeszünk,akkor bármikor aktiválódhat(herpes simplex)a száj körüli zónában.A seborrheás dermatitisz is rendelkezik ilyen váltakozó időszakokkal,ám nem fizikai kontaktus által aktiválódik(mint ahogy az egyik herpeszes fertőzi a másik herpeszest),hanem stressz által.Tünetei jellegzetesek,bár laikusok számára korpának tűnhet. A bőr bepirosodik,a felszíne lemezes hámlásba kezd,viszket,viszont csak bizonyos területekre koncentrálódik.A tüneti foltok elhelyezkedése jellegzetes.A hámló,viszkető,vöröses foltok a homlok kontúron,a szemöldökben, az orrtőnél,a pajeszokon,a fülek mögötti zónákban,a hallójáratokban,a fülkagylókon,és a tarkón helyezkednek el tipikusan,viszont amíg aktív a betegség,állandóan „vándorolnak”,azaz kijön néhány folt,majd néhány nap múlva elhalványodik,hogy kicsit arrébb újra megjelenjen.Ez a betegség a szó szoros értelmében nem minősül súlyosnak,viszont a tünetei rendkívül kellemetlenek,esztétikátlanok,ráadásul orvosilag gyógyíthatatlan.Ahogy a beteg leterheltebb,stresszesebb időszakot él meg,a betegség azonnal aktiválódik,a tünetei robbanás szerűen elborítják a fejbőrt(nyaknál lejjebb nem húzódik a betegség,ellentétben a psoriazissal). Férfiaknál gyakoribb,ráadásul a szakáll és bajusz szőrzetben is megjelenik.Speciális kezelést igényel,bár az csak tüneti,ecsetelő jellegű lehet.Amíg aktívak a tüneti foltok,azokat minden nap be kell kenni,hogy csökkentsük a bőr gyulladtságát.Ha a betegség nem is gyógyítható,de ezzel a speciális kezeléssel legalább a tünetei gyorsan csökkenthetők,így olyan,mintha elmúlt volna.Egészen addig,amíg egy újabb adag stresszel nem aktiváljuk a tüneteket,és mivel a mai világ embere egyre stresszesebb és leterheltebb,a seborrheás dermatitisz népbetegséggé válhat,ha még nem az………

Ezért is fontos hogy ne magunkat diagnosztizáljuk,hanem legalább a vizsgálat részét bízzák szakemberre.

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

+36 (1) 950-20-27

+36 (20) 991-2477

triohair.hajgyogyasz@gmail.com

Hozzászólások lezárva.