Hajkezelések

 

hajgyógyászat orising

A hajkezelés elkezdés előtt a Szépségszalonunkban a Hajgyógyász végzettségű szakember vizsgálatot végez mikrokamerával, mely 300x-os nagyításban segít,hogy vizuálisan szembesüljünk a problémánkkal.

A fejbőrt,és a hajszál szerkezet állapotát ellenőrizzük. A hajszál erőssége és tápláltsága mindig a hajgyökér függvénye.

A haj 97 %-át a keratin nevű fehérje, 3%-át pedig víz alkotja
Lemezkék alkotják, melyek egymást tetőcserép-szerűen fedik, a hajszál belsejének védelmét szolgálják. A lemezkéket a faggyúmirigyek által termelt olajos anyag vonja be, mely védi a hajszálat a károsító környezeti hatásoktól. A cuticula állapotától függ a haj fényessége. Minél szabályosabban fedik egymást a cuticula lemezkék, annál selymesebb és fényesebb a haj, mivel visszaveri a fényt. Amikor száraz, fénytelen, töredezett a haj, az a cuticula károsodásának következménye.

A velőállomány a hajszál közepén helyezkedik el, ami a hajszemölcshöz csatlakozik, ez biztosítja az anyagok és a levegő átjárását mindkét irányba.

Mint látható a haj biológiája összetett és bonyolult, tipusonként eltérő. Minden hajat másként kell kezelni.A természetes anyagokkal (100%-ban növényi kivonatokat tartalmaz)különféle hatások érhetők el.

A haj újraépítése olyan biokémiai eljárással történik amellyel véglegesen is visszaépíthető a hajszál.

Az orvostudomány álltal kifejlesztett természetes biokémiailag aktív hatóanyagok, mind „pro” anyagok, amelyek tökéletesen beépíthetőek, mert testazonosak, ezért tudunk végleges gyógyulást végezni.

Hajszerkezet problémák:

  • vékonyszálú haj,
  • száraz,erőtlen,kezelhetettlen hajak,
  • vegyszeresen kezelt,erősen roncsolódott hajszálak

Vékony szálú haj

 

Genetikailag alakul ki. Erősíthető, tartása javítható.

Száraz, töredezett haj

A kettéálló hajvégek figyelmeztetnek arra is,hogy hajhagymáink nem megfelelő tápanyaggal vannak ellátva.Kíméletet igényel. Nem szereti az erős hajkezelő anyagokat. Mosás után pakolással kezeljük a hajat, és a hajvégeket. Lehetőleg levegőn, illetve langyos hajszárítóval szárítsuk. Helyileg visszaépíthető a hajszerkezet.

Hajfestés okozta károsodás (vegyszer álltal)

Ha szakszerűen végzik, és utána megfelelően kezelik, akkor nem okoz gondot. A haj festés és, szőkítés során szerkezeti változáson megy át, és ha nem megfelelő anyagokkal végzik el, akkor szárazzá, töredezetté válik. A hajban levő fehérje bomlásának hatására elkopik, megpuhul a kutikula (szarulemez), nem záródik szorosan egymásra, és védtelenné válik a haj belső szerkezete, nedvességét könnyebben elveszti. Kettős hajvégek alakulhatnak ki. A hajfestékbe kevert speciális segédanyaggal ez a jelenség még egy kevésbé ügyes fodrász munkáját is kijavítja. Rossz festés után pedig minden „elrontott, drótszerű” haj varázslatossá tehető a Rising hajpakolás alkalmazásával.

 

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

+36 (1) 950-20-27

+36 (20) 991-2477

triohair.hajgyogyasz[kukac]gmail.com

Hozzászólások lezárva.