Töredezett haj

 
hajgyógyászat

Az emberi hajszálat egy rugalmas külső réteg veszi körül, mely óvja a hajszál belsejét. Egyrészt védi a mechanikai hatásoktól, másrészt megőrzi nedvességtartalmát. Ha ez a külső réteg megsérült, akkor nem tudja többé betölteni védelmi funkcióját.

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor általában nem múlik el magától, „nem nő le a haj”, nem szűnik meg a probléma, ha csak egyszerűen levágják a töredezett végeket.

A haj 97 %-a egy keratin fehérje, 3%-a pedig víz. A haj külső védőrétegét lemezkék alkotják, melyek egymást tetőcserép-szerűen fedik, a hajszál belsejének védelmét szolgálják. A lemezkéket a faggyúmirigyek által termelt olajos anyag vonja be, mely védi a hajszálat a károsító környezeti hatásoktól. A cuticula állapotától függ a haj fényessége. Minél szabályosabban fedik egymást a cuticula lemezkék, annál selymesebb és fényesebb a haj, mivel visszaveri a fényt. Amikor száraz, fénytelen, töredezett a haj, az a cuticula károsodásának következménye.

A velőállomány a hajszál közepén helyezkedik el, ami a hajszemölcshöz csatlakozik, ez biztosítja az anyagok és a levegő átjárását mindkét irányba.

A hajunknak rengeteg kollagénre van szüksége, ez a fehérjemolekula az elsődleges építőeleme hajunknak. Vigyázzunk a klóros vízzel, a forró hajszárítóval és a káros napsugárzással.

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

+36 (1) 950-20-27

+36 (20) 991-2477

triohair.hajgyogyasz[kukac]gmail.com

Hozzászólások lezárva.