Psoriasis / Pikkelysömör

 
pikkelysomor-borretegekA pszoriázisos elváltozásban szenvedők igyekeznek elrejteni a világ elől bőrproblémájukat. A testfelületen ez könnyen megoldható a ruházat megfelelő kiválasztásával, de a fejbőr állandóan szem előtt van…

A pikkelysömör sajnos bőrgyógyászati betegség, ami a hámsejtek túlműködése miatt a bőr fokozatosan elszarusodásához vezet. Normál fejbőr esetén a hámsejtek 28 naponta cserélődnek, a psoriasisnál felgyorsulnak az események és 20-21 naponta újjabbrétegek képződnek. Ezért fordul elő az erőteljesebb hámlás és a vastagabb rétegek megjelenése.

A fejbőrön a pikkelysömör a homlok és a hajas fejbőr határán, vörös alapú felszínén pikkelyekkel hámló korona alakban jelentkezik. Ritkán a teljes fejbőrön szinte összefüggő „skalp” formája is lehetséges, lisztszerű korpázással. Nagyon fontos, hogy a korpás, viszkető fejbőr gyakran a pszoriázis „előszobája”. A betegség gyakori velejárója az ízületi gyulladás, amely főleg a kisízületek gyulladásával jár. Az esetek 20 %-ában először csak az ízületi panaszok jelentkeznek, és csak később válnak láthatóvá a bőrtünetek. A betegség nem fertőző, még közvetlen kontaktus esetén sem.

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

+36 (1) 950-20-27

+36 (20) 991-2477

triohair.hajgyogyasz[kukac]gmail.com

 

 

Hozzászólások lezárva.